Постоянни промокодове. За поръчки >130 лв - с MY5 спести 5 лв.  > 200 лв - с MY10 спести 10 лв. > 300 лв - с MY20 спести 20 лв.  > 500 лв - с MY50 спести 50 лв.  > 800 лв - с MY100 спести 100 лв. Промокодовете важат и за стоки в промоция.

Разлика между парфюм и тоалетна вода

Парфюм или тоалетна вода – каква е разликата?

Разликата между тоалетна вода и парфюм е в съотношението на концентрацията на етеричните масла и алкохола. Колкото по-висока е концентрацията на етерични масла, толкова по-скъп и издръжлив е ароматът.

Истинският парфюм не се продава в спрей флакони. Той е в малки шишенца, от които се нанася върху кожата. Процентното съотношение, което можете да откриете върху флакона показва колко алкохол се съдържа в него.

Често производителите използват по-голeми концентрации алкохол, за да засилят трайността на аромата и регулират силата му. Поради тази причина парфюмите с по-силно ароматни съставки имат по-голяма концентрация алкохол. И за да придобиете по-пълна представа за разликата между "eau de toilette", "eau de parfum" и останалите модификации, сме подготвили кратък списък:

Perfume (Parfum или Extrait)

При парфюмите, концентрацията на етерични масла е между 15% и 30%, което ги превръща в лидер по отношение на силата на аромата. Когато използвате такъв парфюм трябва да нанасяте по-малки количества, без да се тревожите, че това ще се отрази върху неговата продължителност. Нормално, ароматите от тази група запазват своето присъствие около 6 часа в зависимост от типа на кожата ви (при суха кожа ароматът трае по кратко).
 

Parfum De Toilette 

Това е междинна група, силата на аромата е между тази на чистите парфюми и EDP. Използва се сравнително рядко.
 

Eau De Parfum (EDP)

В превод на български означава вода от парфюм, концентрацията му е от 8% до 15% . Ароматът е по-лек от този на чистия парфюм, но и цената е сравнително по-ниска. Въпреки това продължителността е добра - от 3 до 5 часа. Eau de Parfum е идеалният избор за жени, при които използването на парфюм се е превърнало в ежедневие.
 

Eau De Toilette (EDT)

Тоалетна вода - Това е още по-лек и деликатен аромат, с концентрация от 4 до 8%. Парфюмите от тази група са подходящи за ежедневна употреба. Цената им обикновено е по-ниска от тази на EDP, а продължителността им е от 2 до 4 часа.
 

Eau De Cologne (EDC) 

Парфюмите от тази група често се наричат просто одеколони и концентрацията им е 3-5%. Продължителността на аромата трае до 2 часа.


For Men Eau De Toilette (EDT)

Това е групата с най-висока концентрация на етерични масла за мъже и продължителността им е най-голяма - до 5 часа.


Aftershave  

Афтършейвът е с по-слаб аромат и е най-честия избор сред мъжете. Трайността му е от 2 до 3 часа. За хора с чувствителна кожа е препоръчително да използват афтършейв балсам.


Eau Fraiche, Mist или Splash

Това са ароматите с най-ниска концентрация - само 2-3%. Съставени са основно от вода и често нямат алкохол. Продължителността им е относително кратка - около 2 часа.


Каква е разликата между тестер и парфюм

Тестерите са оригинални парфюми, еднакви с останалите с малки разлики. Ароматът и трайността са идентични като на оригинален парфюм. Ако обаче изрично на някой е посочен EDP, EDT и т.н. прочетете по-горе за трайността му и съдържанието на ПК. Тестерите не са в оригинална, луксозна опаковка, а в транспортна опаковка. Някои тестери са без капачки. В този си вид те са опаковани от производителя.

 

Избор на парфюм

При избор на парфюм не се препоръчва да се пробват повече от 3 аромата. - По-добре да се започне от най лекия, след това да се премине към по-тежките аромати.  Върху кожата парфюма се променя с времето: аромата, който ви се е струвал невероятен, се променя, и може да се прояви нюанс, който да ви е неприятен. Само кожата дава на парфюма да разкрие неповторимия аромат.  Не се препоръчва да разтърквате капката на парфюма с пръст по кожата,това нарушава нормалния процес на изпарението.  Не си доближавайте носа към мястото на парфюмираната китка, от разстояние по-добре се оценява „ореола” на парфюма. 

 

Колко дълго се запазва ароматът в шишенцето?

Ароматът се запазва в продължение поне на 3 години, след което ароматното масло започва да отслабва и променя качествата си. Важно е да съхранявате ароматите в оригиналните им картонени кутийки, да не ги излагате на директна слънчева светлина и да не ги подлагате на резки температурни промени.

 

Какво означават понятията върхови, сърцеви и базови нотки?